Op 15 februari gaan we met de deelnemers van het Taalcafé op bezoek bij Kringloop Zwolle. We krijgen daar een rondleiding van de manager van ongeveer 20 minuten. Na afloop kunnen jullie nog een kopje koffie of thee in Deksels, het restaurant van de kringloopwinkel, en op je gemak de winkel nog eens doorlopen op zoek naar leuke spullen. De komende weken liggen er bij het Taalcafé in Stadshagen en het Centrum formulieren waarmee je je kunt opgeven voor deze rondleiding. 

Wie die donderdag mee wil kan eerst nog naar het Taalcafe in Stadshagen gaan en daar samen met de andere deelnemers naar de winkel gaan. Vanaf de locatie in het centrum, Zeven Alleetjes, vertrekken we om 10:15 op de fiets naar de kringloopwinkel. Je kunt die dag ook op eigen gelegenheid daar naar toe gaan. Zorg dan dat je om 10:30 op de locatie bent van de kringloopwinkel, Nieuwe Veerallee 12, 8019 AG   Zwolle.

De Stichting Kringloop Zwolle haalt (her)bruikbare spullen gratis op, sorteert ze, repareert en brengt ze weer in omloop. Zodat ze niet gestort of verbrand hoeven te worden. Per jaar haalt de Stichting Kringloop Zwolle bij ruim 2600 adressen ruim 1,4 miljoen kilo goederen op, nog afgezien van ruim 220.500 kilo oud papier, die we voor de gemeente Zwolle inzamelen met de papiercontainers die op onze terreinen staan.

Huisraad, kleding, schoenen, apparatuur, meubels, boeken en platen… alles wat geschikt is voor hergebruik, wordt gratis gehaald. Bijna 86% hiervan wordt op de een of andere manier hergebruikt.

Elektrische apparaten worden stuk voor stuk getest. Als het nodig is, worden ze gerepareerd. Op apparaten die u in de Kringloopwinkels koopt, zit een volle maand garantie. Onverkoopbare apparaten worden uit elkaar gehaald. De onderdelen dienen voor hergebruik. Het restant gaat retour naar de producenten, die het verder recyclen.

Meer informatie over deze winkel is te vinden op de website van de winkel: www.kringloopzwolle.nl.